Wereldpaden Coaching

Aanbod

Als klein meisje ging ik vaak op ontdekkingstocht in de natuur. Ik rende door de weilanden en bouwde hutten in dikke bomen. Ik observeerde de mieren tijdens hun werk. Ik bespiedde de vogeltjes die de kersen uit de boom kwamen pikken. Urenlang maakte ik kransen van madeliefjes, die ik vervolgens als de mooiste juwelen droeg. In de velden vond ik stenen, waarvan ik dacht dat het schedels waren van al lang uitgestorven diersoorten. Vol verwondering keek ik naar elke bloem, boom, struik, dier. Gelukkig kan ik me nu, als volwassene, nog steeds verwonderen.

Tegenwoordig ben ik een reizende psycholoog of een psychologiserende reiziger, ik weet eigenlijk niet hoe om ik het zal omschrijven. Het blijkt dat psychologen nooit helemaal hun vak kunnen loslaten. Reizen betekent voor mij verwondering, die ik als kind dat zo vaak heb mogen ervaren. Ik dompel me onder in nieuwe ervaringen en leef volledig in het hier en nu. Tijdens onze reizen kom ik vaak met thema’s in aanraking waar ikzelf of veel andere mensen mee worstelen. Thema’s zoals bijvoorbeeld loslaten en vertrouwen hebben. Op reis loopt niet altijd alles zoals je het je gepland of voorgesteld had. Een plek blijkt toch niet het paradijselijk oord te zijn wat de reisgids had beloofd, het lukt je niet om aan de tuktukdriver duidelijk te maken dat je liever de andere kant was opgegaan, de bus stopt toch niet op de ene plek, de trein vertrekt opeens vier uur later…… en noem maar op. En tot overmaat van ramp trekt de lokale bevolking bij dit alles de schouders op en kijken je niet begrijpend aan. Reizen heeft me veel geleerd over mezelf, over hoe ik in het leven wil staan….open en vol vertrouwen, berustend in wat het leven op dat moment te bieden heeft.

De mensen die we op welke plek in de wereld dan ook hebben ontmoet en hun verhalen hebben me een ander mens gemaakt. Met veel mensen, zeker ook in mijn werk als psycholoog, praat ik met mensen over vertrouwen en berusting. De wijsheid die ik van de mensen die we tijdens onze reizen hebben ontmoet, wil ik graag delen. Wereldpaden is dan ook een plek waar reiservaringen en thema’s uit de psychologie samen mogen komen.

Om weer vol verwondering in het hier en nu aan te komen, hoef je echter niet persé naar de andere van de wereld te reizen. Graag neem ik je mee de natuur in om je weer te mogen verwonderen over de schoonheid die in elke boom, bloem, dier, steen schuilt. De natuur ingaan betekent ook een naar reis naar binnen maken, naar je allerdiepste kern. De mooiste reis die je in je leven zult maken en waar de sleutel tot geluk ligt. Ik ben enorm dankbaar dat ikzelf tijdens de vele wandelingen in de natuur, tijdens de vele omzwervingen op de wereld, ook de reis naar binnen heb mogen ervaren, de plek waar ik veel inzichten, wijsheid en inspiratie heb mogen vinden. Waar ik het ultieme gevoel van gelukzaligheid en dankbaarheid heb mogen ervaren. Graag wil ik jou ook meenemen op deze reis naar je pure kern. De natuur draagt deze puurheid en wijsheid in zich en de antwoorden die jij al diep van binnen weet aan jou spiegelen.

Jolanda Schepers

Visie

In de natuur vinden we rust, voelen we kracht en komen we weer tot onszelf. Eigenlijk is dat niet zo vreemd, want onze oorsprong ligt in de natuur, het is ons thuis. Als ik na een drukke dag, waarin mijn hoofd overvol is geraakt, de natuur intrek, kom ik weer volledig tot rust. In de stilte voel ik de verbondenheid met alles wat ademt en leeft. Graag wil ik mensen mee de natuur in nemen, want ik wil ze graag die verbondenheid met alle levende wezens, maar ook vooral met zichzelf weer helpen voelen.

In onze maatschappij zitten we vaak in ons hoofd. We denken de hele dag, duizenden gedachten schieten er door ons hoofd. We hebben het zo druk dat er amper tijd is om stil te staan bij wat we voelen. Mijn ervaring is dat de natuur je helpt om weer bij je gevoel te komen. Voelen is belangrijk, want we kunnen pas echt inzicht krijgen of een veranderingsproces aangaan, zodra we kunnen doorvoelen wat we nodig hebben.