Wereldpaden Coaching

De essentie in jezelf

 

De essentie betekent de kern van de zaak. Als we op zoek gaan naar de essentie in jezelf, gaan we op zoek naar de kern. En zijn we die kern in het dagelijks leven vaak niet kwijtgeraakt? We worden opgeslokt door allerlei zaken die buiten onszelf liggen. Onze agenda staat propvol en we rennen van afspraak naar afspraak zonder stil te staan bij wat deze afspraken ons brengen of wat ze met ons doen. De hele dag vraagt social media onze aandacht. De telefoon licht onophoudelijk op door allerlei berichtjes die binnenkomen. Via de mail worden we bestookt met vragen waar we geen antwoorden op kunnen verzinnen. Het gaat de hele dag maar door. Het is dan ook niet zo gek dat we aan het eind van de dag helemaal op zijn.

Heb je behoefte aan wat rust en wat tijd voor jezelf? Heb je zin om je een dag onder te dompelen in ontspanning en bezinning? Dan is ‘De essentie in je jezelf’ misschien iets voor jou. Tijdens deze ‘essentiedag’ gaan we op zoek naar jouw kern. De dag zullen we beginnen met een stiltewandeling. Tijdens deze wandeling, waarin zoals de naam al doet vermoeden niet gesproken wordt, leggen we telkens de aandacht op een ander zintuig. Dit helpt ons om uit ons hoofd te komen en in ons buik te zakken. In de drukte van alledag handelen we vooral vanuit onze ratio (ons hoofd), we hebben vaak geen tijd om te voelen (onze buik). Een stiltewandeling helpt om bij ons gevoel te komen. Het is dan ook een goed begin van de dag.

In de natuur schuilt heel veel stilte en wijsheid. Middels verschillende oefeningen gaan we op zoek welke wijsheid de natuur met jou wil delen en welke inzichten jij mag ontvangen. We zullen veel verschillende oefeningen gaan doen. Sommige oefeningen komen uit de mindfulness, dit woord betekent letterlijk vertaald ‘aandachtsvol’. Mindful zijn betekent met je aandacht in het hier en nu zijn. We zijn met onze aandacht vaak niet in het moment. Onbewust zitten we een groot deel van de dag met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. Dit zorgt vaak voor  stress en spanning. Echter verleden en toekomst bestaat in feite enkel in je hoofd. Het enige moment dat echt is, is het nu. Dit is ook het enige moment waarin we kunnen handelen. Je aandacht in het heden houden, zorgt voor rust en ontspanning. Tenslotte gaan we tijdens de ‘essentiedag’ schrijven. Schrijven helpt enorm om je gevoelens en gedachten te structureren en geeft daardoor heel veel inzicht.

Wil je een dag geïnspireerd worden, inzicht krijgen, tot jezelf komen, kortom de essentie in jezelf vinden, meld je dan aan voor ‘De essentie in jezelf’.

Data:

zaterdag 28 maart 2020

zaterdag 30 mei 2020

zaterdag 12 september 2020

Max. aantal deelnemers: 10 personen

Locatie: Abdij Rolduc, Heyendallaan 55A 6464EP Kerkrade

Tijd: 9:30 u. tot ca. 16:00 u.

Inschrijven via: info@wereldpaden.nl

Kosten: 85,00 euro inclusief lunch. U krijgt daarnaast het betoverende boek ‘De essentie van Azië’ cadeau. Dit boek is een productie van Wereldpaden (auteurs Jolanda Schepers en Olaf Tetteroo).

Info boek: www.wereldpaden.nl

 

Terug naar het overzicht